• Van kennis naar vaardigheden en inzicht

  Op 9 november organiseren we een bijzondere, interactieve kennismiddag. Met natuurlijk informatie over actuele ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid, de Wet Werk en Zekerheid en gespreksvoering in vastgelopen verzuimsituaties.

  Sessie 1. Update Sociale Zekerheid
  Marjol Nikkels praat u bij over actuele ontwikkelingen op ons vakgebied. Denk aan de wet verbetering hybride markt WGA, wijziging in de Arbowet, de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties en stand van zaken Quotumwet.

  Sessie 2. WWZ in de rechtszaal: het gedrag bepaalt het bedrag
  Hoe staan we ervoor na een jaar WWZ? Uit het evaluatierapport van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland blijkt dat één ding duidelijk is: goede dossiervorming is belangrijker dan ooit. Zeker als aangestuurd wordt op ontslag wegens disfunctioneren. En hoe staat het met de billijke vergoeding? Is daar een lijn in te herkennen? In een interactieve sessie delen Ruud de Quay en Jörg Gerrits op een prikkelende manier de gang van zaken in de rechtszaal.

  Sessie 3. Gespreksvoering in vastgelopen verzuimsituaties
  Soms krijgt u te maken met verzuimdossiers die als een probleem worden ervaren. Er gebeurt al van alles, maar de communicatie loopt stroef en er lijkt niet echt schot te komen in het re-integratieproces. Een Kompasgesprek kan dan helpen. Het is een inventariserend gesprek om inzicht te krijgen in wat er speelt, wat partijen willen en op welk gebied een interventie zou kunnen helpen. Ligt het probleem in het werk zelf, speelt er iets op de werkvloer tussen collega’s of is het iets in de privésfeer? In deze interactieve workshop bent u getuige van zo’n Kompasgesprek. Samen met mediator Frank Emmelot discussiëren we over wat er goed en fout gaat. Een zeer leerzame sessie!

  Meld u snel aan, want vol = vol
  Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan. Graag tot ziens op de VeReFi Kennisdag!

 • Het programma is als volgt:13.00 – 13.30 uur: Ontvangst
  13.30 – 14.30 uur: eerste sessie van 3 workshops in verschillende zalen
  14.30 – 14.45 uur: pauze
  14.45 – 15.45 uur: herhaling workshopronde
  15.45 – 16.15 uur: pauze
  16.15 – 17.15 uur: herhaling workshopronde
  17.15 – 18.15 uur: buffet

  De VeReFi Kennisdag vindt plaats op de leslocatie van CS Opleidingen, Campmanplein 6, 6668 AJ RANDWIJK

  Let op: wegafsluiting op 9 november!
  Op 9 november is de N837 tussen Indoornik en Heteren afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via Randwijk. U kunt de omleiding volgen of via de A15 rijden, afslag Andelst, en vervolgens over de N836 naar Indoornik.

 • Marjol Nikkels

  Marjol is specialist sociale zekerheid en directeur van CS Opleidingen. Ze staat bekend om haar grote praktische kennis van sociale wetgeving en inkomensverzekeringen. Ze geeft les in onze opleidingen, spreekt geregeld op congressen en schrijft artikelen voor vaktijdschriften. Ook heeft ze diverse boeken geschreven over haar vakgebied. Na diverse productmanagementfuncties bij verzekeraars heeft ze in 1998 samen met Herwin Schrijver Sensio Konsult opgericht, een gespecialiseerd organisatie – en marketingadviesbureau op het terrein van sociale zekerheid. Sensio Konsult is in 2009 ingebracht binnen CS Opleidingen (de S van CS).

  Ruud de Quay

  Ruud is bijna 30 jaar advocaat arbeidsrecht en tevens mediator. Daarnaast is hij o.a. bestuurder (van een aantal culturele instellingen), gastdocent bij de Radboud Universiteit, muziekliefhebber (jazz en impro) en vader van Rutger en Maia. Hij gelooft heilig in het harmoniemodel en beschouwt het als advocaat en als mediator tot zijn taak mensen te laten kiezen en vaardig te maken: het lot en of de ellende (‘rampspoed’) met andere woorden zelf aan te pakken in plaats van het lot te laten beslissen.

  Jörg Gerrits

  Na afronding van zijn rechtenstudie heeft Jörg als jurist gewerkt bij een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij. In 2002 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en is hij in dienst getreden bij Ganzeboom Driessen van Ojen advocaten te Nijmegen. In die periode heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van zaken op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht en strafrecht. In 2010 heeft hij samen met vier andere advocaten een eigen kantoor in Arnhem opgericht onder de naam Van ’t Hullenaar & partners advocaten. Het kantoor verleent bijstand aan zowel particulieren als ondernemers op het gebied van arbeidsrecht, sociaal recht, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, personen- en familierecht en strafrecht.

  Frank Emmelot

  Frank is directeur van InterArbeid Mediation & Consultancy, arbeidsjurist en mediator. Hij heeft zijn wortels in de advocatuur en in de opbouw van de Arbo-dienstverlening. Al voordat mediation opkwam bemiddelde hij op verzoek van bedrijfsartsen in conflictsituaties. Na zijn opleiding tot mediator in 1996 is hij voor zichzelf begonnen en sindsdien fulltime werkzaam als arbeidsmediator. Ook is hij als docent verbonden aan een specialisatieopleiding voor arbeidsmediators, de opleiding voor bedrijfsartsen en aan CS Opleidingen.

 • Uw investering
  Prijs
  Houders VeReFi Nieuwsabonnement € 99
  Houders VeReFi Volledig Abonnement / studentenabonnement € 49
  Niet-abonnees € 179 *

  Alle prijzen zijn exclusief btw.

  Let op: voor VeReFi-abonnees geldt de kortingsprijs voor één persoon per log-in.

  Alle deelnemers ontvangen op de VeReFi Kennisdag het boek ‘Arbeidsrecht in relatie tot verzuim’ Hoofdlijnen voor casemanagers en inkomensspecialisten gratis! (Normale prijs € 19,95)

  Na uw inschrijving krijgt u een e-mail met factuur. Na betaling ontvangt u via de mail uw inschrijvingsbewijs.

  *Deze prijs is inclusief een VeReFi Nieuwsabonnement voor zes maanden ter waarde van € 67,50. Het abonnement stopt automatisch. U ontvangt zes maanden onze maandelijkse nieuwsbrief, whitepapers, CS Verbindt en u heeft toegang tot de uitgebreide FAQ-databank.

Mijn VeReFi & CS Opleidingen

Inloggen

Wachtwoord kwijt