20 april: Masterclass Hybride markt WGA

Speciaal bedoeld voor inkomensadviseurs (binnen- en buitendienst), casemanagers, HR-managers en Finance managers.

Elke (middel) grote organisatie staat voor de keuze hoe verder te gaan met het wel of niet eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet en de WGA. Niets doen is geen optie, want eind 2016 lopen alle bestaande contracten af. Wat is wijsheid? Waar moeten we op letten bij het maken van een keuze? Dat behandelen we in de Masterclass Hybride markt WGA.

Nu al gegevens verzamelen

Door de wetswijziging (vast en flex tezamen) is een nieuwe garantiestelling nodig. Indien de Belastingdienst deze niet op tijd heeft ontvangen, zal de huidige eigenrisicodrager WGA terugkeren naar het UWV en is dan vervolgens verplicht om drie jaar bij het UWV te blijven. Bij het UWV geldt dan voor grote bedrijven (> € 3.190.000,- loonsom) een premie gebaseerd op de eigen historische schadelast. Eigenrisicodragers die grip hebben op de schadelast, kunnen zich vermoedelijk aantrekkelijk verzekeren bij de private verzekeraar. Dit zal veelal voordeliger zijn dan het betalen van een ‘historische’ premie bij het UWV. Het advies voor elke organisatie en adviseur is om nu al alle gegevens te verzamelen die nodig zijn om straks de juiste verzekeringsoffertes te verkrijgen.

Wat is wijsheid?
De masterclass geeft u inzicht in waar u op moet letten bij het maken van keuzes. De WGA Calculator op VeReFi biedt geweldige handvatten om snel inzicht te krijgen voor elk bedrijf. Tijdens de Masterclass wordt geleerd hoe met deze tool om te gaan. De tool is al geheel aangepast op de Wet verbetering hybride markt WGA.
Verder staan we erbij stil dat het vooral belangrijk is dat een organisatie het casemanagement en de WIA-instroom op orde heeft. Anders zal elk bedrijf dit merken in een forse premiestelling bij de private verzekeraar.
En wat als de verzekeraar niet eens een offerte wil uitbrengen? Dat alles komt aan bod in deze geweldig actuele masterclass.

Mis deze kans niet en schrijf u snel in. Want vol is vol!

Geplaatst in Geen categorie

Mijn VeReFi & CS Opleidingen

Inloggen

Wachtwoord kwijt