Sociale Vacaturebank voor mensen met een arbeidsbeperking

CS Opleidingen en VeReFi lanceren de Sociale Vacaturebank op www.socialevacaturebank.nl. Een gratis vacaturebank voor werknemers met een arbeidsbeperking die graag aan de slag willen en werkgevers die naar hen op zoek zijn.

Wij zien dat veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wel willen werken, maar nauwelijks de kans krijgen. De overheid stimuleert werkgevers met mobiliteitsbonussen, de no-riskpolis en loondispensatie. Echter, veel werkgevers kennen deze regelingen niet of benutten ze niet. Met de Sociale Vacaturebank willen we daar verandering in brengen. Door werknemers met een arbeidsbeperking en werkgevers die naar hen op zoek zijn bij elkaar te brengen.

Natuurlijk is er voor de quotumwet bij het UWV een doelgroepenregister, maar deze is bedoeld voor de groep die valt onder het quotum (Wajongers met mogelijkheden, ex-Wsw’ers en personen uit de bijstand die structureel functioneel beperkt zijn). Ook zij kunnen terecht op socialevacaturebank.nl, maar de groep mensen die gebruik kan maken van de no-riskpolis is veel groter.

De Sociale Vacaturebank heeft geen winstdoelstelling en is voor iedereen gratis beschikbaar. Werkzoekenden kunnen zich inschrijven en aangeven voor welke functies zij in aanmerking komen. Hun profiel is alleen zichtbaar voor werkgevers die een account hebben. Werkgevers die maatschappelijk betrokken zijn, kunnen gratis een account aanmaken, vacatures plaatsen en zelf zoeken binnen de cv’s.
Met de Sociale Vacaturebank geeft Marjol Nikkels vorm aan een langgekoesterde wens. “Ik weet van dichtbij hoe moeilijk mensen met een arbeidsbeperking het hebben op de arbeidsmarkt. Ook van de studenten van onze opleidingen horen we de nodige schrijnende verhalen. Ik heb al heel lang de wens om daar iets in te betekenen. Met de Sociale Vacaturebank willen we mensen kansen bieden die graag willen, maar nu nog geremd worden in de mogelijkheden.”

www.socialevacaturebank.nl

Geplaatst in Geen categorie

Mijn VeReFi & CS Opleidingen

Inloggen

Wachtwoord kwijt